|
Сега е точно : 05 Сеп. 2010 23:15
|
Види ги мислењата без одговор | Види ги активните теми
 |
|
 |
|
|
«* Nιgн†ωαlкεя ™*»
|
Наслов на мислењето: Re: Долги врски  Испратено: 01 Maр. 2010 03:46 |
| Романтично прваче |
 |
Регистриран: 02 Jул. 2009 02:29 Мислења: 663 Локација: Скопје, Македонија
|
Fabulous Напиша: Темава е наменета за оние кои што имаат (или имале) врска подолга од една година да го кажат нивното мислење и искуство, а оние што немале толку долга врска да знаат што ги чека -Дали сеуште ја чувствувате истата љубов што сте ја чувствувале кога сте оделе 4,5 месеци? -Дали мислите дека сте поминале премногу работи и дека станува монотоно и здодевно? -Дали се губат вредностите во врската (како на пример давање знаци на внимание преку изненадувања,љубовни смс пораки, мали поклончиња..)? -Дали се намалиле страстите? -Дали ако би размислиле подобро одите од навика или сеуште има љубов? Иако не ми беше најдолга, ќе говорам за врската која ми траеше 23 месеци и 7 дена, зашто таа најмногу траги на мене остави: -Како што минуваше времето, се’ повеќе ја сакав, и бев сигурен дека би сторил се’ за неа. Значи, после една година, на пример, ја сакав многу повеќе, од времето кога беа 4-5 месеци, и кога повеќе се работи за силна затресканост, а се’ уште не толку љубов. А, денес, кон неа чувствувам неизмерна одбивност, и за жал, омраза. :S -Со неа поминав секакви работи, од најодвратните можни моменти, до најубавите бајки во кои ние ја имавме главната улога. И, токму таквите моменти го правеа секој момент, ново искуство, и никогаш не се случуваше да чувствуваме дека ни е преку глава од другиот. А како шлаг, се гледавме ској ден. :) -Не се губат, доколку партнерите се потрудат околу тоа. Обожавав да ја изненадам со некој мал, романтичен гест, или гест на љубов (нејзиното омилено чоколадо, посвета на песна, измислени љубовни смс, од мене, за неа, да и’ купам кала, нејзино омилено цвеќе...). И, кога ќе ја видев нејзината реакција на изненадување, позитивна, бев најсреќниот дечко на светот. -Уф, не да не се губеа страстите, ги имаше за извоз, јас и таа најубаво знаевме.  -Одевме од чиста и голема љубов, ништо друго... И така беше, се’ до самиот крај.
_________________ Чуден е животниот пат... Можеби некогаш ќе ме пронајдеш онаму кајшто мојата животна приказна завршува, твојата почнува, а каде нашата животна приказна застанала...Онаму кајшто чекорат многумина, а ти ќе налеташ на еден странец, еден случаен минувач, и неговиот поглед студен... Несвесна дека во истиот тој странец бие срце кое некогаш биело само за тебе...
|
|
|
|
 |
|
‡ duшeto olџi ‡
|
Наслов на мислењето: Re: Долги врски  Испратено: 05 Maр. 2010 17:58 |
| Романтичен средношколец |
 |
Регистриран: 30 Jун. 2009 20:29 Мислења: 2435 Локација: Bitola
|
|
Па најдолга врска ми била таа од скоро две години и: - Па тоа зависи од многу работи во врската и од карактерот на личноста затоа што некои не ни можат да се замислат во врска подолга од 5-6 месеци, но сепак сметам дека не треба да влијае должината на врската негативно врз љубовта, туку напротив со текот на времето тоа чувство да станува се поцврсто и посилно. - Секако дека не, затоа што секогаш има нови работи кои можат да се прават, нова забава, нови разговори и нови авантури, но секако ако не се потрудите да не ви биди здодевна врската и да одите недела ќе ви здодее а не па во долга врска... - Па сметам дека до негде и се губат, од искуство знам дка особено тоа со пораките и слично со тек на време зе губи, но давање на внимание секогаш треба да има за да функционира една врска, а должината на врската не може да натера некој да не обрнува многу внимание на партнерот се додека љубовта е иста, тоа е барем мое мислење. - Мислам дека не, баш со продолжувањето на врската како што се зближувате повеќе така и стратите се повеќе се зголемуваат но до одреден степен од врската и мислам дека после остануваат исти. - Па тоа е навистина дискутабилна рбота затоа што според мене тие се две оделни работи и неможе едната да премини во другата, да, ние навикнуваме на заеднични разговори, навикнуваме да го гледаме секој ден, да се шеткаме заедно, да го бараме на тел и сл но чувстата што ги чусвуваме не можат да станат навика, тоа никогаш.
|
|
|
|
 |
|
♥Victorya♥
|
Наслов на мислењето: Re: Долги врски  Испратено: 15 Maр. 2010 19:32 |
| Романтичен студент |
 |
Регистриран: 26 Aпр. 2009 21:38 Мислења: 4315 Локација: во неговото срце
|
Fabulous Напиша: -Дали сеуште ја чувствувате истата љубов што сте ја чувствувале кога сте оделе 4,5 месеци? Не, го сакам многу повеќе... и сега кога ќе го видам срцето ми чука побрзо и треперам. Но, сепак, го сакам далеку повеќе отколку што го сакав кога бевме заедно 4-5 месеци. Fabulous Напиша: -Дали мислите дека сте поминале премногу работи и дека станува монотоно и здодевно? Да, сме поминале многу работи, но тоа не значи дека ми е здодевно со него. Кога сум со него и да ја правиме најздодевната работа што ми е кога сум сама, мене ми е интересно затоа што сум со него. Пред се, има смисла за хумор и цело време ме смее. Инаку имаме различни погледи и размислувања за многу теми, па секогаш има за што да разговараме, за што да се наддокажуваме... Fabulous Напиша: -Дали се губат вредностите во врската (како на пример давање знаци на внимание преку изненадувања,љубовни смс пораки, мали поклончиња..)? Не. Порано и не размислував многу што ќе го израдува или како ќе изреагира на некој мој гест, но сега обрнувам многу внимание на тоа. Fabulous Напиша: -Дали се намалиле страстите? Уф... тие само се зголемуваат со текот на времето, не се намалуваат. Fabulous Напиша: -Дали ако би размислиле подобро одите од навика или сеуште има љубов? ‡ duшeto olџi ‡ Напиша: - Па тоа е навистина дискутабилна работа затоа што според мене тие се две оделни работи и неможе едната да премини во другата, да, ние навикнуваме на заеднични разговори, навикнуваме да го гледаме секој ден, да се шеткаме заедно, да го бараме на тел и сл но чувстата што ги чусвуваме не можат да станат навика, тоа никогаш. Се согласувам со ‡ duшeto olџi ‡.
|
|
|
 |
|
Plavusa
|
Наслов на мислењето: Re: Долги врски  Испратено: 15 Maр. 2010 20:04 |
| Романтичен студент |
 |
Регистриран: 01 Aпр. 2008 10:08 Мислења: 4003 Локација: Ohrid
|
Цитат: -Дали сеуште ја чувствувате истата љубов што сте ја чувствувале кога сте оделе 4,5 месеци? Не... уште посилно е сега... Цитат: -Дали мислите дека сте поминале премногу работи и дека станува монотоно и здодевно? дефинитивно не, никогаш не би можело да ми биде досадно со него... ако не нешто друго ќе седниме филм да гледаме или да играме некоја игра, ама инаку секогаш имаме за шо да прајме муабет, си се зафркаваме, некогаш ќе се покараме малку, за да не сме нопаци и така Цитат: -Дали се губат вредностите во врската (како на пример давање знаци на внимание преку изненадувања,љубовни смс пораки, мали поклончиња..)? пааа според мене не, само работата е што помалку се гледаме па не можиме до толку да си посветиме внимание... како на пример порано, секогаш кога излегувавме тој пред куќа ме чекаше со ружа скината од по пат ... Цитат: -Дали се намалиле страстите? нееееее, баш уште повеќе се разгорени Цитат: -Дали ако би размислиле подобро одите од навика или сеуште има љубов? искрено јас за ова се замислив пред еден месец, и тој месец ми беше многу тежок, зашто не знаев што сакам, што не сакам... ама после сфатив дека навистина го сакам и не можам да бидам без него ... 
_________________ Someday, after mastering the winds, the waves, the tides and gravity, we shall harness for God the energies of love, and then, for a second time in the history of the world, man will have discovered fire.
|
|
|
|
 |
|
Fabulous
|
Наслов на мислењето: Re: Долги врски  Испратено: 16 Maр. 2010 00:06 |
| Романтичен средношколец |
 |
Регистриран: 17 Ное. 2009 17:08 Мислења: 2937
|
Цитат: -Дали сеуште ја чувствувате истата љубов што сте ја чувствувале кога сте оделе 4,5 месеци? *Периодот кога одевме 4-5 месеци јас го нарекувам фаза на затресканост. Тогаш сеуште се запознававме и се заљубувавме, а сега дефинитивно повеќе се сакаме. И мислам дека како што минува времето се повеќе се сакаме..<3Цитат: -Дали мислите дека сте поминале премногу работи и дека станува монотоно и здодевно? *Сме поминале многу работи, од најубави до најлоши, но секогаш сме биле заедно и на дното и на врвот. Ако останеме во иднина (дај боже) заедно, секако дека ќе има уште многу да поминуваме заедно А за здодевно, никогаш не ми било со него. Понекогаш се случува да правиме една иста работа или да одиме на едно исто место повеќе дена, но никогаш не си поминуваме исто. Секогаш е различно и посебно Цитат: -Дали се губат вредностите во врската (како на пример давање знаци на внимание преку изненадувања,љубовни смс пораки, мали поклончиња..)? *Не се губат воопшто, бидејќи секогаш кога си доаѓа Охрид имам некое изненадување за него (дали напишана песна или некоја картичка со љубовна содржина, или некое мало поклонче, цртеж што сум го нацртала на некој лист од училишните тетратки)...Тој нема толку време да ми пишува песни (иако порано ми пишуваше кога беше слободен), но неодамна многу ме изненади со една програма во C++ што ја имаше направено за мене (ее што ти прави факултетот ) Секој ден ми пишува љубовни пораки кои сам ги измислува,ми посветува песни....Цитат: -Дали се намалиле страстите? *Уффф неееее Ми се чини дека како што поминува времето и страстите се зголемуваат..како што кажа Најти погоре за со девојка му, јас и тој си знаеме најубаво Цитат: -Дали ако би размислиле подобро одите од навика или сеуште има љубов? *Епа имаше таков период...Ќе ја цитирам Плавуша:Цитат: искрено јас за ова се замислив пред еден месец, и тој месец ми беше многу тежок, зашто не знаев што сакам, што не сакам... ама после сфатив дека навистина го сакам и не можам да бидам без него ... само што таков период кај мене имаше лани...Кога се помина, го сфатив како криза низ која врската треба да помине за да се докаже вистинската љубов, бидејќи ако има навистина љубов, таа ќе излезе на виделина.
Цитат: ‡ duшeto olџi ‡ Напиша: - Па тоа е навистина дискутабилна работа затоа што според мене тие се две оделни работи и неможе едната да премини во другата, да, ние навикнуваме на заеднични разговори, навикнуваме да го гледаме секој ден, да се шеткаме заедно, да го бараме на тел и сл но чувстата што ги чусвуваме не можат да станат навика, тоа никогаш. И јас се соглсувам со ‡ duшeto olџi ‡
Love is a way of living so how can our souls be healthy enough to live without love. I will continue to love you for as long as I have life because you've showed me the light. I always look forward to waking up in the morning because you're there waiting to love me again with your arms open wide waiting to embrace me with your love. The love I will strive to keep hold on forever. Bojan I love you!! <3
|
|
|
|
 |
|
lover
|
Наслов на мислењето: Re: Долги врски  Испратено: 05 Aпр. 2010 12:38 |
Регистриран: 05 Aпр. 2010 12:29 Мислења: 5 Локација: Prilep
|
|
Mojata posledna vrska traese 1 godina i 9 meseci...razdeleni sme veke 4-5 meseci...poveke ljubov e custvuvam kon nea...koga ke ja vidam ja gledam kako poznanicna t.s. drugarka...taa samata napravi da ja ostavam pokraj tolku dolga ubava vrska i da ja zaboravam tolku brzo...
|
|
|
|
 |
|
beloved
|
Наслов на мислењето: Re: Долги врски  Испратено: 23 Aпр. 2010 15:12 |
Регистриран: 04 Oкт. 2008 18:03 Мислења: 20
|
|
Odam poveke od godina i nikogas ne mi e dosadno... pa duri i koga samo sedime i ne pravime nisto
|
|
|
|
 |
|
simona123
|
Наслов на мислењето: Re: Долги врски  Испратено: 26 Jул. 2010 12:39 |
Регистриран: 26 Jул. 2010 12:15 Мислења: 11
|
Fabulous Напиша: Темава е наменета за оние кои што имаат (или имале) врска подолга од една година да го кажат нивното мислење и искуство, а оние што немале толку долга врска да знаат што ги чека -Дали сеуште ја чувствувате истата љубов што сте ја чувствувале кога сте оделе 4,5 месеци? -Дали мислите дека сте поминале премногу работи и дека станува монотоно и здодевно? -Дали се губат вредностите во врската (како на пример давање знаци на внимание преку изненадувања,љубовни смс пораки, мали поклончиња..)? -Дали се намалиле страстите? -Дали ако би размислиле подобро одите од навика или сеуште има љубов? -Сеуште е истата љубовв дури и поголемаа -Секогаш излегува нешто ново и интересно -Не се губат вредностите кога се сака се се можее -Страстите се се поголеми -Сеуште љубовв 
|
|
|
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
Вие не може да поставите нова тема на овој форум Вие не може одговорите на теми на овој форум Вие не може да промените мислења на овој форум Вие не може да го бришите вашето мислење во овој форум Вие не може да ставате атачменти во овој форум
|
|