Сега е точно : 05 Сеп. 2010 23:14

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC + 1 час [ Летно време ]

Страна 11 [ теми ] 
Автор Порака
 Наслов на мислењето: Каде грешиме во врската?
ТемаИспратено: 26 Ное. 2009 12:25 
Др. Романтичен
Членски аватар

Регистриран: 21 Maј. 2008 12:47
Мислења: 5602
Локација: Битола
Има многу вообичаени грешки кои често ги прават паровите кои се подолго време заедно. Всушност сите ние понекогаш си тераме по свое и грешиме, но претерувањето може многу лесно да ја уништи врската. Кои се најчести грешки во врските?

1. Претерана љубомора

Досега многу пати е зборувано за тоа колку претераната љубомора може да и наштети на врската. Едно е кога љубомората доаѓа во „мали количини“ и може да ја зачини врската, а сосема друго е кога истата ќе излезе од контрола.

Претераната љубомора и штети на врската, но и на здравјето. Порано или подоцна партнерот/ката, кој/а е под притисок на неконтролираната љубомора од другата страна, ќе се скрши, а последиците се неизбежни.

Тогаш жртвата на неконтролираната љубомора неизбежно ќе замине или пак ќе побара утеха во некоја друга личност полна со разбирање.

2. Сексот како оружје

Ако тој и подари нешто што на неа многу и се допаѓа, тогаш таа со денови е максимално расположена за секс. Но, ако тој и даде комплимент на нејзината пријателка, тогаш таа со денови одбива секс.

Тоа е она што се нарекува сексуална манипулација. На мажите ваквиот однос многу брзо им здосадува, па бараат нова партнерка.

3. Константно критикување

Критикувањето во разумни граници може да доведе доподобрување. Но, критиката е многу деликатна работа, а посебно ако се претера.

Ако тој/таа работи постојано и никогаш не е тука за да ги исполни вашите желби и потреби, не го критикувајте постојано. Ако тој/таа е под постојан притисок дека ништо не прави како што треба, резулататот ќе биде незадоволувачки.

Затоа бидете тактични и умерени, критикувајте разумно и во одбрани моменти и извлечете го најдоброто од него/неа.

4. Без претерување

Премногу контрола, премногу емоции, премногу прашања, премногу мешање во неговиот/нејзиниот живот, работа, дневен распоред...сé што е премногу е штетно за врската.

Секому е потребен сопствен простор и време, па затоа не претерувајте и дајте му/и на партнерот/ката да дише. Во спротивно многу брзо ќе посака да се ослободи од вас.

5. Против сопствена желба

Ако вашиот партнер не сака да оди на шопинг со вас, разумно е да го оставите да прави што сака. Никој не може постојано да прави нешто што другиот го очекува од него, против своја волја. Затоа не форсирајте.

Жените се склони кон манипулација за да го добијат тоа што сакаат, но долгорочно гледано таквото однесување може да биде многу штетно за врската.

Наслов на мислењето: Re: Каде грешиме во врската?
ТемаИспратено: 28 Ное. 2009 13:15 
Романтичен студент
Членски аватар

Регистриран: 11 Oкт. 2009 12:40
Мислења: 4304
Уууххх :super: Се СЕ сЕ е точно!! Прекрасни совети :cveke: :kis4e:

..The HoTtEst loVe haS thE ColDeSt End..

Слика

ЈаС ќЕ бИдАм ТвОеТо ЗнАеЊе,А тИ бИди МоЈаТа МуДрОсТ
Отсутен

ТемаИспратено: 28 Ное. 2009 13:17 
Романтичен студент
Членски аватар

Регистриран: 01 Aпр. 2008 10:08
Мислења: 4003
Локација: Ohrid
*Ane* Напиша:
Уууххх :super: Се СЕ сЕ е точно!! Прекрасни совети :cveke: :kis4e:

ооооооо навистина се е точно :super: :super: :super: :super:

Someday, after mastering the winds, the waves, the tides and gravity, we shall harness for God the energies of love, and then, for a second time in the history of the world, man will have discovered fire.
Отсутен

ТемаИспратено: 29 Ное. 2009 02:08 
Модератор
Членски аватар

Регистриран: 10 Aпр. 2009 23:49
Мислења: 1597
Од искуство ви велам дека ова е точно ::D

ТемаИспратено: 14 Maр. 2010 16:13 
Романтично петаче
Членски аватар

Регистриран: 09 Jул. 2008 20:05
Мислења: 1043
љубомората дефинитивно најмногу ја загрозува врската само треба да научиме да ја контролираме

Отсутен

ТемаИспратено: 26 Jул. 2010 12:54 
Романтично бебе

Регистриран: 26 Jул. 2010 12:15
Мислења: 11
nice girl Напиша:
љубомората дефинитивно најмногу ја загрозува врската само треба да научиме да ја контролираме

:super:

Отсутен

Покажи постара тема:  Сортирај по  
 Страна 11 [ теми ] 

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC + 1 час [ Летно време ]

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: Нема регистрирани членови и 1 гостин

Вие не може да поставите нова тема на овој форум
Вие не може одговорите на теми на овој форум
Вие не може да промените мислења на овој форум
Вие не може да го бришите вашето мислење во овој форум
Вие не може да ставате атачменти во овој форум

Барај за:
Оди до: