Сега е точно : 06 Сеп. 2010 00:02

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC + 1 час [ Летно време ]

Страна 11 [ теми ] 
Автор Порака
 Наслов на мислењето: Дали се менувате заради партнерот?
ТемаИспратено: 23 Ное. 2009 10:35 
Др. Романтичен
Членски аватар

Регистриран: 21 Maј. 2008 12:47
Мислења: 5602
Локација: Битола
Секогаш бараме сличности. Бараме заеднички точки, да имаме за што да разговараме и да поминуваме што е можно повеќе време заедно. Овие точки се подлогa за долготрајна врска.

Проблемот е во тоа што најчесто едниот партнер дава премногу и ги занемарува своите активности и желби, а понекогаш и пријателите.

Од една страна тоа е добро за врската, но не е добро за таа личност. До која граница ќе одите, зависи од вас.

Не секое менување и прилагодување на партнерот е лошо. На некои луѓе тоа им помага да ги прошират видиците, да живеат подобро и да се развиваат себе си.

Не е добро кога односот е едностран, кога само едниот партнер се жртвува и труди за да ја одржи врската и да се прилагоди на желбите и потребите на другиот партнер.

Сепак ние немаме способност да се менуваме од “црно во бело“ или обратно, можеме само да растеме и да се оформуваме како личности.

Совет:

Секогаш менувајте се заради себе. Доколку партнерот ве моли да бидете со него, а не со пријателите, прашајте се себе си каде ви е попријатно и каде сакате да бидете.

Тешко е да се најде партнер кои ќе ги дели вашите желби со вас, партнер кој ќе ве подржува во она што го сакате и правите, па затоа ако го најдете обидете се да го задржите и да ве сака онакви какви што сте.

Нормално е дека кога сте во врска некои делови од вашиот претходен живот да патат, но прашање е дали вие го правите тоа доброволно. Ако чувствувате дека многу се менувате заради партнерот, не сте на прав пат.

За секоја работа мора да го прашате дали се согласува, дали смеете да направите нешто и дали сте направиле грешка.

Ако со партнерот не можете да постигнете компромис и рамнотежа, и секогаш е по “негово/ нејзино“ тогаш веројатно се плашите да бидете сами и се согласувате на се само за да го одржите односот.

Постои една споредба со животните.

Најголем дел од луѓето дома имаат куче, затоа што тие секогаш се околу нас, чекаат бисквитче и ќе направат се за да добијат внимание.

Мачките пак се друга приказна. Теи имаат свој живот во кој ве вклопуваат и ако не им одговарате одат кај друг сопственик. Се мазат само кога тие сакаат и колку што сакаат. Мажите во животот најчесто не бараат две “кучиња“ туку една “мачка“.

Наслов на мислењето: Re: Дали се менувате заради партнерот?
ТемаИспратено: 23 Ное. 2009 13:17 
Романтичен средношколец
Членски аватар

Регистриран: 30 Jун. 2009 20:29
Мислења: 2435
Локација: Bitola
pa jas iskreno, sum se smenila poradi bivsiot no samo zaradi toa sto znaev deka taka ke bidi podorbo i za mene... ::)

If you judge people, you have no time to love them

I love Љупче
Отсутен

ТемаИспратено: 25 Ное. 2009 12:20 
Модератор
Членски аватар

Регистриран: 10 Aпр. 2009 23:49
Мислења: 1597
‡ dùsi¢kã ‡ Напиша:
pa jas iskreno, sum se smenila poradi bivsiot no samo zaradi toa sto znaev deka taka ke bidi podorbo i za mene... ::)

Ако знаела дека тоа би било подобро за мене и јас ми се сменила :super:
Инаку да бара да се менам, затоа што не му се допаѓам каква што сум, нема шанси.

ТемаИспратено: 25 Ное. 2009 14:47 
Романтичен студент
Членски аватар

Регистриран: 26 Aпр. 2009 21:38
Мислења: 4315
Локација: во неговото срце
Сум сменила многу работи откако сум со него, а тоа сум го направила само заради самата себе, не заради него, бидејќи и двајцата уште од почеток знаевме дека сме милион различни поими и секогаш ќе бидеме различни, па можеби и затоа го сакам, бидејќи се надополнуваме-тоа што го немам јас, го има тој, и обратно.

ПРЕД ДА ТЕ ЗАПОЗНААМ МИСЛЕВ ДЕКА ЖИВЕАМ, НО ОТКАКО СУМ СО ТЕБЕ НАУЧИВ ДЕКА ПОСТОЈАМ!!!

Слика
Отсутен

ТемаИспратено: 25 Ное. 2009 15:41 
Модератор
Членски аватар

Регистриран: 10 Aпр. 2009 23:49
Мислења: 1597
♥Victorya♥ Напиша:
Сум сменила многу работи откако сум со него, а тоа сум го направила само заради самата себе, не заради него, бидејќи и двајцата уште од почеток знаевме дека сме милион различни поими и секогаш ќе бидеме различни, па можеби и затоа го сакам, бидејќи се надополнуваме-тоа што го немам јас, го има тој, и обратно.

овоа го поштувам :super:

ТемаИспратено: 25 Ное. 2009 15:43 
Романтичен средношколец
Членски аватар

Регистриран: 17 Ное. 2009 17:08
Мислења: 2937
SomeoneSexy Напиша:
♥Victorya♥ Напиша:

овоа го поштувам :super:

Се согласувам потполно со сите мислења погоре :super:

The love I will strive to keep hold on forever.
Bojan I love you!! <3
Отсутен

ТемаИспратено: 12 Дек. 2009 23:29 
Романтично бебе
Членски аватар

Регистриран: 18 Феб. 2009 14:03
Мислења: 16
jas sum smenal nekoj raboti no ne site nemoze da gi smenis site raboti samo poradi edna licnost spored mene :D

Отсутен

ТемаИспратено: 15 Јан. 2010 04:46 
Романтичен студент
Членски аватар

Регистриран: 11 Oкт. 2009 12:40
Мислења: 4304
♥Victorya♥ Напиша:

:super: :super: :super: Дефинитивноо !!

..The HoTtEst loVe haS thE ColDeSt End..

Слика

ЈаС ќЕ бИдАм ТвОеТо ЗнАеЊе,А тИ бИди МоЈаТа МуДрОсТ
Отсутен

ТемаИспратено: 21 Maр. 2010 12:27 
Романтично петаче
Членски аватар

Регистриран: 09 Jул. 2008 20:05
Мислења: 1043
секако дека имам многу работи сменето за да може врската да функционира исто така и мојот партнер неможе секој да прави што сака така да не би имало ни врска

Отсутен

ТемаИспратено: 26 Jул. 2010 12:53 
Романтично бебе

Регистриран: 26 Jул. 2010 12:15
Мислења: 11
сум се сменила заради мое добро ::) ::) а и да ни е поуспешна и посреќна врската

Отсутен

Покажи постара тема:  Сортирај по  
 Страна 11 [ теми ] 

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC + 1 час [ Летно време ]

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: Нема регистрирани членови и 1 гостин

Вие не може да поставите нова тема на овој форум
Вие не може одговорите на теми на овој форум
Вие не може да промените мислења на овој форум
Вие не може да го бришите вашето мислење во овој форум
Вие не може да ставате атачменти во овој форум

Барај за:
Оди до: